Thursday, September 11, 2014

SEGMEN BEN ASHAARI : IMPIANKU SEORANG BLOGGER

Assalamu'alaikum w.b.t.h dan selamat sejahtera...

Rasanya dah bertahun to'wan tak join sebarang segmen dari Bro Ben Ashaari mahupun lain-lain blogger.. Hari ini rasa ringan pula jari-jemari ni nak menekan keyboard...

Kalau anda mempunyai blog & terasa nak turut sertai, klik saja HEADER Tuan punya di bawah ni...

1 .
http://www.benashaari.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

2. Sedikit latar belakang ringkas to'wan :

Berasal dari negeri paling utara tanah air.. Mula berblog sejak tanggal 2 Julai 2009.. Aktif berblog secara tegar semasa menuntut di Yaman pada tahun 2010 & kini telah kurang aktif berblog kerana komitmen kerja seharian.. Kini to'wan bekerja di hujung negeri Kedah yang disempadani dengan negeri Perak & Pulau Pinang.. Agak2 kat mana la tu ehh...??

3. Kelebihan Blog To'wan :

Blog to'wan hanya blog biasa-biasa; yang to'wan kongsikan di dalamnya pengalaman hidup seharian.. Tapi tak semua pengalaman hidup mesti kita kongsikan, bukan..?? Peri penting, mesti ada sedikit sebanyak manfaat bila orang lain membacanya...

4. Impian To'Wan jadi Blogger :

To'wan nak jadi orang yang mampu berikan kebaikan untuk orang lain walaupun orang itu pernah jumpa to'wan secara realiti.. Jadi bloglah medium terbaik.. Dan kerna itulah, to'wan buat blog yang INI : Dari Kacamata To'Wan ..

Juga to'wan teringin nak kongsikan bakat diri yang tak berapa nak berbakat ini, maka to'wan hasilkan juga blog yang INI : Kata Jiwa -Jiwa Kata ...

Itulah sahajalah coretan ringkas to'wan sebagai memenuhi syarat-syarat segmen anjuran Bro Ben Ashaari. Kepada yang belum tetapi teringin nak join, tarikh tutup segmen pada 11/09/2014 jam 8.00 malam...


**Jom jana pendapatan sampingan anda di : SINI

***

Thursday, August 21, 2014

Program JobandCash Menipu Pengguna...

Assalamualaikum dan selamat sejahtera..

Semalam ada to'wan terbitkan 1 entri dengan tajuk : Jana 3 Angka Pendapatan Sampingan Sehari Atau Lebih Tanpa Modal...!!!

Errrmmmm dengaQ tajuk pun dah mengujakan semua bukan..?? Buat pengetahuan semua, sehingga entri tu to'wan publishkan, inilah hasil dalam tempoh 24 jam yang to'wan perolehi...


Hohoho lumayan bukan..??

Mana tak lumayannya, setiap kali orang klik dan daftar, anda akan dibayar US$10; lebih kurang RM32 tu duit kita... Modal pula tak payah keluar sesen habuk pun, memang berbaloi-baloi..

Dengaq sekali macam tak percaya, tapi itulah hakikatnya.. Disebabkan to'wan pun memang nak tahu samaada program itu tipu @ tidak, to'wan g0-on ja sampai target yang ditetapkan iaitu US$300 ...

Dan akhirnya, pagi tadi bila buka link referral untuk tebus wang itu, memang sah-sah dah kena TIPU ...!! Bermacam-macam benda yang kena isi dan buat sebelum wang itu boleh si pengguna tebus.. Dah la tu, anda pula diminta untuk melanggan pelbagai aplikasi di telefon bimbit dengan ..

Jadi kesimpulan mudah to'wan, "Program JobandCash Menipu Pengguna..." . Ia sekadar web yang menjana pendapatan berasaskan PENIPUAN melalui trafik pengguna yang teruja ingin memperolehi hasil dalam masa yang singkat..

Memang dari mata kasar, kita takkan rugi apa-apa sebab tidak perlu keluar modal pun, tapi dalam masa yang sama KERUGIAN  turut ada dari sudut masa dan penggunaan internet melibatkan kouta.. Itu belum dicampur kerugian terhadap pengguna yang dalam diam telah terpengaruh untuk melanggan aplikasi di telefon bimbit yang menelan kredit tanpa sedar...

Banyak lagi kalau to'wan nak huraikan tentang sistem ini, tapi untuk lebih pembacaan berkaitan sistem yang tidak menguntungkan ini,  boleh rujuk : SINI

Sebenarnya bukan tidak ada sistem link referral yang mendatangkan hasil seperti yang INI , tapi disebabkan hasil yang lambat, mungkin tidak ramai yang berminat untuk mencuba... Mungkin to'wan akan tulis dalam entri yang akan datang...

Kepada yang dah jadi mangsa klik to'wan kelmarin, jutaan maaf dipohonkan.. Kalau to'wan sendri tak cuba sendiri, mana lah boleh nak kongsi entri bermanfaat ini dengan pembaca semua... kan.. kan.. kan..?? Sebelum lebih ramai yang terkena, biar to'wan pesan awal-awal....

Sekian, moga berjumpa lagi di lain entri.

***

Wednesday, August 20, 2014

Jana 3 Angka Pendapatan Sampingan Sehari Atau Lebih Tanpa Modal...!!!

Peluang menjana pendapatan sampingan TANPA MODAL yang boleh mencecah 3 angka sehari atau lebih..

Pelik bukan..?? Tapi itulah kebenarannya...


PENDAFTARAN PERCUMA..

TANPA MODAL..

BUKAN PENIPUAN ( Kalau rasa tipu, tak rugi apa-apa pun sebab 1 sen modal pun anda tidak keluarkan ) ..

TAK PERLU BELI BARANG..

TAK PERLU JUAL BARANG..

TAK PERLU CARI ORANG...

SYARAT UTAMA...

Anda adalah pengguna aktif FB, WHATSAPP, WECHAT, TWEETER dan seumpamanya...

Hanya klik LINK yang bakal saya berikan di bawah, buka laman yang tertera lalu mendaftar sebagai ahli..

Selepas pendaftaran anda akan menerima secara automatik USD25 (bersamaan RM80) dan anda akan mendapat Web Referral anda sendiri..

Hanya promosikan web anda itu dimana-mana laman sosial yang anda ingini dan setiap orang yang klik dan mendaftar melalui link yang anda promosikan pula, anda akan memperolehi USD10 (bersamaan RM32)..

Cuba bayangkan jika yang klik dan mendaftar dengan anda adalah 10 orang sehari didarabkan dengan USD10, jumlah pendapatan anda adalah RM320.00 sehari..

LUMAYAN BUKAN...???

Cepat.. Cepat.. Cepat.. Apa tunggu lagi..??


Hanya klik di SINI untuk memperolehi pendapatan pertama anda...!!!



**Makluman :
Entri / Artikel ini hanya ujian terhadap keberkesanan serta ketulenan terhadap link referral yang ditawarkan. TQ.

Wednesday, July 2, 2014

Ramadhan Pertama Bersama..

Assalamu'alaikum & salam Ramadhan Kareem..

Entri terakhir to'wan coretkan di blog ini bertarikh 7 Januari 2014. Hah pakat kira sendiri la lama mana dah to'wan biarkan blog ini tak terupdate...

Nak kata dah jemu berblog tu, bukan la sangat.. Cuma bila komitmen dengan tugasan harian menghadkan tangan ni untuk ketuk keyboard, maka terabailah blog ini macam sekarang...

Apa-apa pun, rasanya belum terlambat untuk to'wan ucapkan selamat menjalani ibadat puasa Ramadhan untuk semua terutamanya kepada semua follower blog to'wan ini.. Pesan to'wan untuk diri dan sahabat semua, sama-samalah pakat hadapi Ramadhan kali ni dengan penuh kesabaran & keikhlasan dalam mencari Redha Ilahi...

Cuma Ramadhan kali ini to'wan rasakan sedikit berbeza berbanding Ramadhan tahun-tahun sebelumnya.. Pengalaman sambut Ramadhan berjauhan dari keluarga tu dah selalu sangat dok rasa, cuma yang istimewa sedikit tahun ni sambut Ramadhan berjauhan daripada keluarga juga akan tetapi ada isteri peneman Ramadhan di sisi.. Hehehe..

Gambar Sengaja Dikaburkan

Masuk hari ini, genap sebulan to'wan mendirikan rumahtangga bersama pasangan pada tarikh 1 Jun 2014.. Masih di fasa awal perkahwinan, cuma to'wan selalu berdoa agar tanggungjawab baru bergelar suami dan ketua keluarga ini mampu to'wan galas dengan sebaik mungkin.. Bila dah berkahwin ni, keluarga pun dah makin besar la jawabnya... Keluarga isteri, keluarga to'wan juga..

Maka sudilah kiranya sahabat-sahabat semua juga turut mendoakan to'wan diberikan kekuatan serta pertolongan oleh Allah melaksanakan amanah ini sabaik mungkin.. InsyaAllah...

Rasa cukup di sini coretan to'wan, lain masa to'wan menulis lagi...


***

Tuesday, January 7, 2014

Genap Sebulan Pemergianmu...

Tanggal 2 Januari 2014..

Genap sebulan chak to'wan pergi bertemu Ilahi di dalam usia 94 tahun.. Chak tak dak sebarang penyakit yang kronik, cuma sudah tertulis di lauhul mahfuz yang ajalnya telah tiba.. Dan to'wan yang masih hidup ni pun tak tau bila masa matinya..

Walau tak sempat menatap wajah chak buat kali terakhir pada hari itu, namun Allah berikan kesempatan kepada to'wan untuk menguruskan jenazah chak bermula dari urusan memandi, mengapan, menyembahyangkan sehinggalah selamat dikebumikan.. Alhamdulillah...

Minggu lepas to'wan balik Peghelih.. Lalu ambik kesempatan pi rumah mak ngah, tempat arwah chak dok atau tinggal dulu.. Dek waktu dah masuk asar, to'wan solat kat dalam bilik chak..

Masa tengah berdoa.........

Kat dada ni mai rasa sebak.. ada butiran airmata jernih yang turun menimpa ke sejadah.. to'wan teringat kat arwah chak.. terasa bau chak masih ada di dalam bilik itu...

Untuk chak, moga amanlah dirimu di sana.. Doa to'wan buatmu..

"Ya Allah.. Engkau ampuni serta rahmatilah dirinya.. selamatkan dia serta maafkan dia.. muliakan tempatnya dan luaskan liang lahadnya.. Sucikanlah dia dengan air salju dan air dingin.. Bersihkan dia dari dosa, sebagaimana Engkau membersihkan pakaian putih dari kotoran. Gantikanlah rumah yang lebih baik daripada rumahnya, keluarga yang lebih baik daripada keluarganya, dan isteri yang lebih baik daripada isterinya... Masukkan dia ke dalam syurga dan selamatkan dari neraka, serta lindungi dari azab kubur..."

Coretan To'Wan :

Gambar profil yang to'wan guna la ni, adalah gambar arwah.. Nanti sampai masa, to'wan akan gantikan dengan gambar lain..

**Kosa Kata

1.Chak       : Datuk
2.Peghelih  : Perlis

***
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...