Monday, July 4, 2011

Betul.. Aku Tak Tahu Apa Itu Page Rank...

Dengan nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Menyayangi..

Alhamdulillah setelah dilancarkan malam kelmarin, entri yang aku pilih sebagai target 1 Entri 1 Follower telah menerima balasannya.. ( SINI ) Dia komen kat entri tu, kemudian dia follow... InsyaAllah untuk anda nanti, ada HADIAH kecil dariku... :)

Page Rank...

Mungkin ramai sudah sedia maklum.. Dan aku saja yang ketinggalan keretapi.. Hehe

Tapi apa itu page rank..??

Ia level carian blog anda di enjin carian... Disukat dari level 0 sehingga 10... Semakin tinggi levelnya, semakin popularlah blog anda itu..

Pentingkah page rank tu..??

Penting kot.. Sebab tu ramai blogger yang saling terkejar-kejarkannya...

Kebaikan page rank..??

Semakin tinggi page rank blog anda, semakin tinggi pengunjung yang akan sampai ke blog anda berdasarkan enjin carian; Google khususnya...

Page rank blog Kalam Dari Pondok Tua..??

Sebelum ni aku tidak pernah tahu dan dan tidak pernah nak ambil tahu.. Tapi bila ramai blogger dok cerita, maka aku mula ambil peduli..

Dan hasilnya yang aku dapat daripada SINI :



Patutlah capaian ke blog aku yang paling tinggi adalah dari google, ada kaitan rupanya... Dapat lagi aku satu ilmu baru... ;)

Kesimpulannya, semakin baik tajuk serta entri di blog anda, semakin cerah peluang anda untuk meninggikan page rank blog.


1 Entri 1 Follower
(sila klik)

3 comments:

Chempaka Sari said...

alamak...agak agak ape pagerank saya ye... tak reti la nak buat...

Chempaka Sari said...

follow kamu jugak...

to'wan said...

boleh semak kat sini:

http://www.checkpagerank.net/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...