Friday, March 25, 2011

Dah Selamat Sampai Malaysia..

Assalamu'alaikum semua..

Erm genap seminggu aku tak update blog. Mesti ramai juga dok tertanya-tanya aku pi mana walau yang follow dan lawat blog aku tiap-tiap hari tidaklah sebanyak mana pun...

Sebenarnya..

Internet kat rumah sewa aku di Yaman dah tamat tempoh. Lagi pula aku malas nak berjalan pi CC berdekatan. Jadi aku pun sajalah biar blog aku ni tak terupdate walau hari-hari yang ku lalui tanpa blog terupdate sememangnya satu penyeksaan aku rasakan.. Huhu

Apa-apa pun...

Alhamdulillah pukul 5.30 pagi kelmarin aku selamat sampai kat stesen bas ekspres Kangar setelah pukul 9.30 pagi hari sebelumnya aku tiba di KLIA. Dan sekarang aku dah pun berada kat kampung halaman tercinta...


Ni pesawat yang bawa aku terbang dari Yaman sampai ke Malaysia


Dan ni pula bas yang bawa aku menyusuri highway
dari Putrajaya sampai ke Kangar


Dan lagi..

Memang banyak benda aku nak tulis dan kongsi dengan pembaca semua bila kaki ni menjejak tanah air Malaysia yang tercinta. Cumanya, aku akan tulis secara berperingkat bukannya sekaligus pasal aku tahu bukan semua suka baca entri yang panjangnya berjela-jela bukan..??

Sedang Al-Quran pun Allah Taala turunkan kepada Nabi Muhammad S.A.W secara berperingkat kerana ada hikmah yang terkandung di sebaliknya.. Jadi nak menulis blog pun kenalah secara berhikmah juga...

Bermula esok juga, kemungkinan blog ni aku tidak akan update untuk beberapa hari lagi kerana aku akan mengikuti kem kepimpinan pelajar. Bukan sebagai peserta tapi sebagai panitia program..

Rasa-rasanya cukuplah dulu entri ringkas aku ni. Kepada yang selalu mai ziarah blog aku ni, diharapkan bersabar kerana banyak lagi entri-entri menarik menanti untuk pembacaan anda...

Dan terima kasih juga di atas kesudian anda ke blog ini..

Moga ketemu lagi di arena blog jika diizinkan Allah...

Catatan Penulis :

Di kesempatan ini, penulis merakamkan syukur kepada Allah kerana dengan kehendakNya, penulis dan rakan-rakan selamat sampai ke Malaysia.

Terima kasih juga kepada kerajaan Malaysia yang menyediakan serta menguruskan penerbangan untuk proses membawa balik warga Malaysia di Yaman.

Juga ucapan terima kasih juga kepada pihak kedutaaan Malaysia di Yaman, Saf kepimpinan Persatuan Pelajar Malaysia Yaman (PERMAYA) dan sesiapa sahaja yang turut bertungkus-lumus menjaga kebajikan rakyat Malaysia di Yaman.

Moga mendapat balasan yang setimpalnya di sisi Allah S.W.T.

***

4 comments:

faiznaimi said...

Salam Zam...

Welcome HOME..... (**)

Fadzli Amir said...

Salam...selamat kembali....akhirnya sampai jugak...InsyaAllah akan sentiasa mengikuti perkembangan cerita...

to'wan said...

>>naimi : 10Q.. Tak sabaq nak jumpa kawan-kawan lma...

>>fadzli : wa'alaikumussalam.. terima kasih dok selalu ziarah blog ni.. :)

Lilyel said...

Hi,

I am doing a survey about blogging for my project paper. So, if you don’t mind, please fill my questionnaire.

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=
dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Thank you.

regards,
Lily
P/s: Ignore this if you’re not an IPT student

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...