Monday, March 28, 2011

GEGAR BLOGGER BARU

Assalamu'alaikum..

Hari ini aku nak join lagi segmen Ben Ashaari..

Ben cakap segmen ni untuk blogger yang punya FOLLOWER kurang dari 500. Jadi kira blog aku pun masuk dalam kategori juga la memandangkan yang ikut blog aku ni memang tak sebanyak mana pun..

Nah ni buktinya..



Dia Punya Segmen : GEGAR BLOGGER BARU

Gambar yang aku pilih daripada blog Ben :



Kenapa gambar ni jadi pilihan..??

Sebenarnya aku malas nak selongkar satu-persatu entri kat blog Ben. Beribu-ribu entri maa... Jenuh nak belek satu-satu.. Jadi aku pun pilihlah yang ni..

Aku pun tak pasti apa motifnya Ben letak gambar ni untuk entrinya yang bertajuk Kategori Blogger tu... Pada pandangan peribadiku, mungkin dia nak habaq kat pembaca bahawa, datang dari rumpun yang sama pun belum hasilnya sama. Terkadang, yang datang dari rumpun yang sama tu la satu hari nanti akan menjadi musuh dan perosak kepada rumpun tu sendiri...

Kalau aku tersalah tafsir tentang gambar ni, engkau maafkanlah aku Encik Ben yang baik hati lagi kacak...

Sila jelaskan mengapa anda jadi blogger..

Soalan ni aku dah pernah jawab dalam satu segmen Ben yang aku sertai dulu.. Dan aku ulang sekali lagi..

Aku wujudkan blog aku sendiri kerana dengki (ni kategori tak berdosa) dengan kawan-kawan yang berblog dan punya blog. Dan perkara yang aku set dalam kepala bila mula berblog adalah, ia adalah sebagai saluran dakwah. Aku belajar agamakan, mana boleh nak ketepikan kewajiban berdakwah..

Cuma aku nak petik kata-kata Ben dalam entri yang aku pilih kat atas tu..

Kata Ben, "Bagi aku.. popularnya sesuatu blog adalah disebabkan penulisan yang bagus.."

Aku setuju sangat dengan statement Ben ni dan inilah antara benda yang aku harap sangat bila aku berblog. Bahawa aku mampu gunakan ruang ini untuk menyampaikan sesuatu yang bermanfaat kepada para pembaca..

Tak kisahlah walau sekali dia mai kat blog aku ni. Akan tetapi dengan sekali yang dia mai tulah, dia dapat sesuatu yang berguna dan berharga untuk dibawa pulang. Dan bila dia kongsi pula benda yang dia dapat tu dengan orang lain, sudah tentulah saham pahala aku pun makin bertambah... InsyaAllah...

Blog yang menjadi pilihan harian anda..

Sudah tentulah blog tuan punya segmen sendiri ( Ben Ashaari ). Ni bukan aku nak bodek punya cerita tapi sebab utamanya adalah, dalam banyak-banyak blog yang aku follow, blog Ben yang paling kerap diupdate saban hari..

Mungkin Ben selalu dok cakap blog dia hanya sekadar ngomelan kosong, tapi bagi aku sebagai orang yang membaca dan menilai, aku tabik dengan Ben.. Dah banyak output dan input berguna serta berharga yang aku dapat sejak aku follow blog Ben...

Sekian dulu gebanganku untuk segmen ini...

***

18 comments:

solo molo said...

salam singgah dan ziarah...
gegar blogger baru !!!~

fahmie firas said...

Saye pon join segmen abg BEN
Salam Kenal..
Nice blog sahabat..
best dapat follow ur blog..
keep moving on..
klu free singgah ke blog saye..

http://purplebloggerboyz.blogspot.com/

EJA said...

salam..wah ramaila tu sahabat blogger towan..hehehe iye eja pun setuju dgn kata2 abg ben tu popular blog sbb penulisan..eja plk buat blog ni mula2 sbb ada sorang kawan eja yg wt blog so dari situ minat nak create blog sendiri walaupun bermula dr thn 2008 tp blog eja x sehebat blog towan..hehehe

Fuuyooh said...

salam kenal.. pak aji dtg dr blog hj ben.. hehe

SiS NaD said...

SaLaM ZiaRaH DaRi SiS... SiS TiNGGaLKaN JeJaK DaRi BLoG aBG BeN MaLaM2 BuTeR Ni... HeHe!~ NiCe BLoG u HaVe!~ (^_____^)V

Lulu caldina said...

keep it up...dengan tekad dan semangat, tak mustahil kita akan berjaya juga dalam dunia blogger...yeah..

Nancy Poh said...

wah..nice pic la kat atas tu..hee..salam kenal ya.

Hyundai Sport said...

mmm semoga berjaya...saya ini pun baru buka blogger..saya asal dari sabah.....kalau sudi kunjung2 lah ke blogger saya..kalau sudi..le follow....Terima Kasih.

marfieyra said...

singgah ziarah kat sini :)

Hanieqha said...

nak kna geledah blog ni!!
yeah!!

Alhamdulilah, jika ada orang annoy dgengan aku!!
Kenapa Blog Mat/Minah salleh mengancam?

Erra Kyra said...

HAI!dari sgmen abg ben10

belom kenal saya kan?

sebab tu kite kena berkenalan..=P


im follow u..can u?
saya budak baru 10hari bertapak!..so nak cari blogger2 kasi semanagat ni kat saya.^^

syaz rini said...

singgah dari blog abg ben..:)

Lieynanilaz said...

datang dari segmen ben...singgah sebentar di blog anda...nice blog..

Dda Ly said...

saye suke pic yang kamu pilih..bebiri pink itu sangat menawan dan bebiri biru pule, comel..:)

meh ke rumah..
~danial dan sains~
keep in touch ye..♥♥♥

miss flora said...

dtg gegar sini..
nice to follow u..

fashah84 said...

salam ziarah....

suka blog ni...
smoga terus berjaya dlm dunia blogging....

FizA said...

singgah dr blog abg ben...wah...cpt nye follower tu mningkat eh.. teruskn berblogging k.. kalau rajin jom singgah blog fiza lak.. ^^

pRiNCe said...

salam perkenalan..sy pun blogger baru..:)
tapi tak dapat join...:(

harap awak sudi jadi kawan sy...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...