Thursday, March 24, 2011

SPM Tu Apa..??

Sedang aku dok jelajah dari blog ke blog tadi, terjumpa entri ni dari blog seorang akak senior masa aku kat persekolahan menengah dulu . Saja nak kongsi dengan pembaca..

Dalam blog dia, akak senior tu tulis...

SPM tu.. Saja Penuhi Masa

SPM tu.. Sijil Penuh Manfaat

SPM tu..Sijil Penentu Matlamat

Dan SPM tu.. So Pikiaq Mendalam

Entri penuh boleh baca kat sini : Relaks..Tenang..Simple..

Dan kalau kat masjid dan surau pula, selalu aku dok dengar ustaz-ustaz sebut SPM tu Soalan Padang Mahsyar..

Dan bagi anda pula, SPM tu apa..??

Catatan Penulis :

Kepada calon-calon SPM yang dapat keputusan kelmarin, tahniah penulis ucapkan walau apapun natijahnya..

Dan teruskan perjalanan hingga ke penghujungnya..

Apa yang pasti..

Dunia ini hanya check point, dan garisan penamatnya adalah akhirat..

***

6 comments:

EJA said...

iye betul tu dunia adalah syurga bagi kafir dan neraka bg mukmim :)

to'wan said...

betul tu ustazah eja.. :)

Syuxer Melankolia said...

bagi saya SPM tuh

S-Satu
P-Permulaan
M-Matlamat

banyak lagi cabaran menanti,berjaya SPM x semestinya mampu menahan asakan cabaran kelak nanti

Faris Adli said...

SPM tu strategi penuhi matlamat..

to'wan said...

>>syuxer : betul tu saudara..kejayaan hari ini tidak menjamin kejayaan untuk hari esok kerana di hadapan kita tidak pasti halangan yang menunggu..

to'wan said...

>>Faris : strategi yg macam mana saudara maksudkan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...